De 8 luni nu mai traiesc in Bucuresti. De altfel, nici nu m-am nascut in Bucuresti, ci intr-un orasel micut de campie, pe malul Dunarii si al Oltului. Bucurestiul m-a adoptat si dupa 15 ani in acest oras, parca eram de-a casei, parca ma simteam acasa. Vietuisem deja in mai multe cartiere, lasasem peste tot amintiri, bucurii si tristeti. Prea multe cartiere, prea multe amintiri. Camine studentesti, strazi de promenada, facultate, parcuri, piete, teatre, cinematografe, monumente, muzee, locuri de munca, metrou, RATB, apartamente inchiriate, ale iubitilor sau proprietate personala. Prieteni dragi. colegi, iubiti, chiar si un sot, la un moment dat. Alergatura bezmetica, mizerie, caini vagabonzi, claxoane, injuraturi, praf, inghesuiala, calduri toride. Visam sa ma mut la munte la pensie, poate in Brasov, dar mai era mult pana atunci. Si cum viata uneori te poarta spre locurile al caror nume il pronunti in gand, dar nu voce tare, in urma cu 8 luni m-am mutat la munte.
Nu in Brasov, ci intr-un orasel mai mic, cu putin peste 15 000 de locuitori, la poalele Mont Blancului.
Viata de emigrant nu e usoara, dar am descoperit ca-mi place locul acesta si aici as vrea sa traiesc. De jur-imprejur sunt munti si in fiecare zi arata altfel.
Dupa servici la 5, poti sa te opresti la lac pentru a face plaja, baie sau pentru a alerga. Daca vrei sa cumperi carti, jucari sau alte maruntisuri la pret mai mic, te opresti in weekend la un ''brocante'' sau ''vide grenier'' si ti-ai umplut sacul cu cativa euro. Daca vrei hrana bio, la 5 minute de casa, ai un magazin dedicat. Copiii, chiar daca au doar 3 ani, merg cu scoala in vizita la ferma de animale, la schi/sanius, la biblioteca, la piscina. De multe ori vezi pe strazi copii aliniati, de mana 2 cate 2, insotiti de adulti imbracati in veste fosforescente.
Sunt mobili si traiesc cat mai natural.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu